Nu plecăm nicăieri fără telefonul mobil, cu el stăm toată ziua în mână şi acasă. Probabil mulţi dintre noi şi-au făcut deja un obicei în a-şi sterge telefonul dar nu uitaţi-substanţele dezinfectante vă pot strica ecranul device-ului sau chiar aparatul în sine.

Primul lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când vreţi să vă dezinfectaţi telefonul mobil este tipul de ecran pe care îl are device-ul dumneavoastră.

Dacă telefonul pe care îl aveţi are ecranul unsuros, ca o peliculă de grăsime, nu insistaţi cu curăţarea acesteia. Nu se va şterge niciodată pentru că este special gândită de producător pentru protecţia aparatului.

Mai mult pentru acest tip de ecran nu folosiţi sub nicio formă spirt sau substanţe dezinfectante cu alcool.

Există însă şi modele care pot fi curăţate, în siguranţă şi cu şerveţele cu un anumit tip de alcool. Este vorba despre lavetele umede pe care le folosim la curăţarea ochelarilor de vedere, de exemplu.

Cea mai simplă şi eficientă metodă prin care vă puteţi curăţa telefonul de viruşi şi bacterii este prin spălarea lui. Nu sub jetul de apă, desigur, ci părin ştergerea cu apă şi săpun. Închideţi telefonul, scoateţi carcasa- dacă aveţi una de protecţie, luaţi o lavetă curată sau un şerveţel de hâtie şi înmuiaţi cârpa în apă şi puneţi puţin săpun, iar mai apoi şterge-ţi toată suprafaţa telefonului. Aveţi grijă să nu băgaţi apă în orificiile telefonului, iar la sfârşit şterge-ţi surplusul de apă cu o lavetă uscată!

Studiile arată că spălarea telefonului mobil cu apă şi săpun reduce cu 50% cantitatea de germeni şi bacterii de pe suprafaţa acestuia.

Vezi video de mai jos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și