La eveniment au mai fost prezenți Decanul Facultății de Litere Mircea Farcaș, prof univ. dr. Petrică Pop Sitar, prodecanii Facultății de Litere a Centrului Unversitar Nord Baia Mare, Adrian Gheorghe Paul, Delia Suiogan, profesori, studenți dar și alți invitați.

Actorul Ion Caramitru a fost primit cu brațele deschise de maramureșeni, evenimentul a început solemn, s-a cântat renumitul cantec academic „Gaudeamus igitur”.

Decantul Facultății de Litere Mircea Fărcașa făcut o scurtă prezentare despre cine este Ion Caramitru, actorul primind din partea Centrului Universitar Nord Baia Mare câteva cadouri în semn de mulțumire pentru că a acceptat invitația de a veni în Maramureș. Actorul Ion Caramitru a vorbit despre ce a însemnat revoluția română din 1989, despre activitatea lui ca ministru al culturii, când Ion Iliescu a fost președinte al României, sau când premier era Victor Ciorbea, sala fiind plină.

Ion caramitru a și filozofat foarte mult: „Aș vrea ca această epocă să se numească pentru noi toți epoca a lui Alexandru Cel Bun. Toți oamenii de pe toate cornurile cerești, stau îndreptate spre noi, unii mai aproape, alții mai departe. Cine știe dacă nu trăim într-o lume microscopică, făptura ochilor noștri o face să o vedem așa de mare, locuitorii acestei lumi sunt dotați să vadă tot în proporții neschimbate, cuvântul este diferit pentru unii oameni”, a afirmat cunoscutul actor Ion Caramitru.

Ion Caramitru este iubitor de folclor. Special pentru acesta, Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a organizat câteva momente artistice, cântând Grupul Iza și membri ai Ansamblului folcloric studențesc „Nord” al CUNBM.

După încheierea evenimentului, actorul Ion Caramitru a făcut o mulțime de poze cu conducerea Centrului Universitar Nord Baia Mare și a acordat autografe studenților prezenți.

Material realizat: Vasile VLAD student Jurnalism anul III Centrul Universitar Nord Baia Mare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și