Acesta s-a născut la 4 august 1954 în judeţul Arad. A absolvit Facultatea de Arte Plastice Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti în 2013. Activitate profesională: profesor de artă plastică la Clubul Copiilor din Sighetu Marmaţiei, artist plastic, antrenor karate.

Activitatea expoziţională de-a lungul timpului constă în 30 de expoziţii în ţară şi două în străinătate şi numeroase expoziţii de grup e plan local. A participat la 5 tabere internaţionale de creaţie plastică. Tehnici abordate: pictură în ulei, vopseaua acrylica, cărbunele, creionul.

În anul 2012 i se desemnează premiul “Gheorghe Chivu” în Sighetu Marmaţiei. Lucrări ale artistului se află în colecţii private din ţară dar şi peste hotare în Ungaria, Germania şi Suedia. Misiunea lui a fost să-i sensibilizeze pe elevii lui în universul elementelor limbajului plastic, să le dezvolte imaginaţia şi creativitatea în comunicarea prin imaginea vizual plastică, activitate concretizată prin numeroasele premii obţinute de copiii pe care i-a îndrumat la concursurile naţionale şi internaţionale, prin expoziţiile organizate la Sighetu Marmaţiei şi în străinătate.

Artistul a fost pasionat de tot ceea ce înseamnă frumos, o categorie a esteticii care speră în continuare să caracterizeze ambientul şi societatea în care trăim. A contribuit la viaţa culturală şi la educaţia estetică a tinerei generaţii a oraşului din anul 1986.

Condoleanţe familiei, tuturor celor ce l-au cunoscut şi apreciat!

(informații preluate de pe contul de FaceBook al Ștefaniei Adela Pop).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet