„Toate cele 76 de administraţii locale au fost atenţionate ca până în 14 aprilie să fie igienizate toate cursurile de apă care trec prin interiorul localităţilor, la fel şi rigolele şi şanţurile care pot cauza neplăceri, dacă ar fi vorba de inundaţii”, a arătat reprezentantul guvernului în teritoriu, Anton Rohian.

Zile de curăţenie decretate prin hotărâre de consiliu local

Sunt localităţi unde curăţenia a demarat şi fără ghiontul de la nivel înalt. Este cazul localităţii Săcălăşeni, unde, spune primarul Emilian Pop, sunt câteva cursuri de apă care trebuie igienizate. Edilul ţine să arate că nu mai există problemele din anii trecuţi, pentru că au fost aplicate şi amenzi.

La Săcel, curăţenia de primăvară va începe în curând, aici fiind încă zăpadă. Primarul Gavrilă Dologa spune că prin hotărâre de Consiliu Local au fost instituite două zile pe an în care se face curăţenie generală în toată comuna. Cele două zile sunt în Vinerea Mare dinainte de Paşte, respectiv de Sfântul Dumitru.

„Nu am început curăţenia de primăvară, pentru că la noi încă mai avem locuri cu zăpadă. Vom face igienizarea cursurilor de apă cu beneficiarii Legii 416, cu venitul minim garantat. Avem, în total, 12 cursuri de apă în localitate, pâraie şi râul Iza. Nu am dat până acum amenzi, că am încercat să rezolvăm lucrurile pe cale amiabilă. Oricum, nu mai sunt problemele care au fost acum câţiva ani. Oamenii au mai învăţat câte ceva”, a explicat primarul din Săcel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet