La o săptămână după ce a câștigat alegerile europarlamentare în județul Maramureș (28,07% , PNL Maramureș a început curățenia în organizație. Astfel, toți membrii de partid care în perioada campaniei electorale nu au fost loiali, au fost propuși pentru excludere, printre ei și singurul parlamentar al organizației județene, deputata Viorica Cherecheș. Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Director Județean al PNL, întrunire organizată vineri, 31 mai. Liberalii care fac parte din acest comitet au votat cu o majoritate covârșitoare începerea demersurile de excludere din partid a deputatei Viorica Cherecheș, a primarului de la Săpânța, Gheorghe Stan și a fostului director de la Penitenciarul Baia Mare, Ioan Marincaș.

Viorica Cherecheș a devenit deputat în urma alegerilor din decembrie 2016, fiind singurul liberal maramureșean care a obținut un mandat în Parlamentul României. Faptul că s-a afișat în campania electorală alături de premierul Viorica Dăncilă la vizita acesteia în municipiul Baia Mare, i-a nemulțumit pe liberali. Mai mult, Vioricăi Cherecheș i se reproșează și neimplicarea în campania electorală. Potrivit statului PNL, decizia Comitetului Director Județean cu privire la deputatul maramureșean urmează să fie analizată în cadrul Biroului Permanent Național cel mai probabil peste două săptămâni.

În cazul primarului din Săpânța, Gheorghe Stan, lucrurile au fost evidente. Cu două zile înainte de alegerile europarlamentare, edilul a apărut în comunicatul de presă remis de PSD Maramureș cum că ar susține lista social-democraților la alegerile europarlamentare. Atunci, Gheorghe Stan s-a arătat încântat să facă parte din familia social-democraților maramureșeni și a dat asigurări că atât el, personal, cât și comunitatea pe care o reprezintă vor susține, la alegerile de duminică, 26 mai 2019, lista propusă de PSD la alegerile europarlamentare.

Lui Ioan Marincaș, fostul director de la Penitenciarul Baia Mare până în anul 2013 și fostul șef de la Romprest Baia Mare i se reproșează că a susținut formația politică pe care o reprezintă soția sa, PRO România. În privința edilului de Săpânța dar și a lui Ioan Marincaș, deciziile de excludere vor fi luate de către Biroul Permanent Județean al PNL Maramureș, birou care se va întruni cel mai probabil în următoarele zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet