În acest context cei interesați sunt invitați la cursul de fotografie organizat în premieră absolută în Sighet (seria C/ 2019) din data de 15 iulie 2019 cu o durată de doar o săptămână. Cursul va condus de cunoscutul artist fotograf Orădean Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”, care are o experiență de peste 43 de ani în acest domeniu.

Orele de curs se vor ține la Centrul Cultural Sighetu Marmației în zilnic între orele 16:00 - 19:30. Unul din avantajele cursului este că absolvenţii vor învăţa să „vadă” atfel faţă de cum au văzut până la înscrierea lor la acest curs. Altfel vor vedea oamenii din jurul lor, strada, peisajul, respectiv un film la televizor sau la cinema.

După însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului Sighetu Marmației. De asemenea cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete la lumina natural.

În cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa de asemenea noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color analog, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia. Tot aici vor fi dezbătute o serie de probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice.

Cursanţii vor avea deasemenea posibilitatea de a participa la mai multe jurizări ale unor colecţii de fotografii artistice. Cursurul va fi finalizat prin organizarea unei expoziții de exament în data de 19.06.2019 ora 17:00 în Centrul Cultural Sighetu Marmației, unde vor fi prezentatele cele mai reuşite creaţii artistice, realizate în cadrul cursului. În cadrul festivității vor fi înmânate şi Certificatele de absolvire (după susţinerea examenelor de verificare a cunoştinţelor).

Înscrieri şi informaţii suplimentare pentru acest curs, se pot obţine la www.eurofotoart.com/courses/ro/ (de unde pot descărca și formularul de înscriere), la telefonul 0741/212111 sau la e-mailul eurofotoart@gmail.com.

În cadrul cursurilor vor fi asigurate câte 3 locuri pentru persoane defavorizate, care vor putea participa la curs în condiţii de gratuitate, în baza unei cererii şi a documentelor justificative (în raport cu numărul cursanţilor înscrişi). Elevii, studenții precum și pensionarii beneficieză de reducere din taxa de participare.

Absolvenții vor avea posibilitatea să devină membrii creatori ai Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea, unde vor putea să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice.


Programul cursului intensiv de tehnică şi artă fotografică pentru începători seria C / 2019.

Sighetu Marmației

15.07.2019
- Deschiderea cursului
- Elemente introductive în arta fotografică
- Istoria fotografiei
- Aparatul de fotografiat analog
- Clasificare, părţi componente, expunerea.

16.07.2019
- Aparatul de fotografiat digitale
- Accesori ale aparatelor de fotografiat: fulgerul electronic, exponometre, filtre tec.
- Elemente ale fotocompoziţiei
- Exemplificări
- Fotocompoziţia, compoziţia cromatică, elemente ale fotocompoziţiei
- Genurile artei fotografice

17.07.2019
- Deplasare de creaţie cu aparatul de fotografiat
- Fotografierea portretelor
- În centrul istoric al municipiului


18.07.2019
- Procesul negativ şi pozitiv alb – negru, respectiv color
- Materiale fotosensibile alb – negru și color
- Procesul negativ şi pozitiv color
- Prezentarea teoretică
- Tehnici post - procesare
- Diapozitive color - Diason - Diaporamă – Digiporamă
- Examenul scris - test grilă

19.07.2019
- Închiderea festivă a cursului foto
- Vernisajul expoziţiei de absolvire şi înmânarea diplomei de absolvire (ora 18:00)


- Cursul este organizat de Asociaţia « Euro Foto Art » Oradea.

- Programul cursului: luni - vineri: orele 16:00 - 19:30,

- Lectorul cursului : Ştefan Tóth A.FIAP (GSM: 0741/ 212111)

- Cotizaţia stagiară : - 400 lei, respectiv 200 lei (elevi, studenți și pensionari)

- NOTĂ : - Cursanţii devin membri stagiari ai Asociației "Euro Foto Art" Oradea.

- Pentru obţinerea Certificatului de absolvire fiecare cursant trebuie să participe la orele de curs, să obţină calificatul minim «satisfăcător » atât la examenul teoretic (test-grilă), cât şi la cel practic (minimum 3 lucrări selecţionate pentru expoziţie)

- La înscriere va depune copia xerox a actului de identitate.

- Pentru lucrarea de examen fiecare cursant va plăti contravaloarea fotografiei expuse (care va rămâne în proprietatea absolvenților

- Toate materiale realizate vor rămâne în proprietatea cursanţilor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și