Echipamentele de radio navigatie sunt proprietatea ROMATSA, institutie care isi va da acordul pentru redeschiderea aeroportului. “Am crescut lungimea pistei de la 1.800 m la 2.150 m. Insa consider ca finalizarea aeroportului nu depinde doar de noi, ci si de termenii dati de ROMATSA si de Autoritatea Aeronautica”, a declarat Dorin Buda.

Aceste intarzieri au facut ca orasele vecine sa fie cu un pas important inaintea noastra. Spre exemplu, Aeroportul din Satu Mare va dispune de cursa externa catre Londra cu frecventa de doua ori pe saptamana, incepand cu data de 31 octombrie. Vizavi de acest aspect, Dorin Buda este de parere ca nu ne va afecta. “Puteau opera de mult, ei au avut conditiile necesare, dar noi nu suntem in concurenta cu ei”, a spus Buda.

Tot el ne-a declarat ca, asa cum arata si sondajul realizat in zona noastra, cele mai importante zboruri externe active vor trebui indreptate spre Paris, Londra, Roma sau Milano si Barcelona. Preturile se preconizeaza a fi accesibile, iar pentru cursele interne, zborurile spre Bucuresti sau Constanta, costul biletului de avion se ia in calcul a fi mult mai mic.

Exista optimism si la centru legat de viitorul Aeroportului Baia Mare. Dragos Titea, reprezentant administrativ si juridic in cadrul firmei ROMATSA, are certitudinea ca Baia Mare va fi un punct turistic atractiv, cu un potential economic foarte ridicat.

“Avem spre finalizare un aeroport modern, care va fi mult mai bine pozitionat ca si cel din Satu Mare, iar conditiile de desfasurare a zborurilor vor fi la standardele tuturor aeroporturilor mari”, a precizat Dragos Titea.

In viitorul apropiat, urmeaza a fi desemnat si un opertor de zbor, ales in urma unei licitatii. Printre companiile vizate se numara Wizz Air, Ryanair sau Blue Air.

Tot legat de Aeroportul Baia Mare, mai mentionam ca, foarte probabil, el isi va schimba denumirea. “Maramuresul este un brand, iar acest lucru trebuie valorificat. Din 2017, vom redenumi aeroportul. Va fi Aeroportul International Maramures, astfel incat, cand turistii vor cauta destinatii, Maramuresul sa le apara ca un reper si un obiectiv turistic renumit”, a conchis Dorin Buda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și