Anul 2020 vine cu noi propuneri pentru tinerii pasionați de zbor.

Până în 7 februarie, tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 23 de ani sunt invitați să se înscrie la cursurile teoretice și practice pentru obținerea licențelor de parașutist, pilot planor, pilot avion ultraușor și pilot avion PPL(A), anunță Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papana” Baia Mare.

Înscrierile se vor efectua exclusiv online prin aplicația care va putea fi accesată prin intermediul site-ului Aeroclubului României, care este deschisă din data de 11 ianuarie 2021.

Pentru înscrierile la curs candidații sunt rugați să ia legătura cu unitatea teritorială unde doresc să îl efectueze.

Modulul teoretic al cursului poate fi început numai la vârsta de 15 ani (împliniți), iar cel practic în zbor/salt la minim 16 ani (împliniți).

Pot efectua cursurile gratuite pentru planorism, parașutism și avion ultraușor toți tinerii care au împlinit 15 ani și au până în 23 de ani (neîmpliniți), în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial.

„Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenționate va fi constituit din notele obținute la examenul de absolvire al modulului teoretic al cursurilor respective. Pentru obținerea licenței de pilot de avion PPL(A) se vor efectua numai cursuri contra cost”, au precizat responsabilii Aeroclubul Teritorial „Alexandru Papana” Baia Mare.

Despre înscrierile la cursuri

Pentru aeronave ultraușoare motorizate clasa avion se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenționați cât și pentru contractanți, în aerocluburile teritoriale: Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj, Craiova, Ploiești și Sibiu.

Pentru parașutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenționați cât și pentru contractanți, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secția Baia Mare și Secția Satu Mare), Brașov, București, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Tîrgu Mureș.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenționați cât și pentru contractanți, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secții), Brașov, București, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Suceava, Târgu Mureș.

Pentru avion - PPL(A) se vor efectua cursuri în una din locațiile: Arad, Brașov, București, Pitești, Ploiești, Sibiu sau Târgu Mureș.

Cursurile sunt structurate în două module de pregătire, cel teoretic care va avea loc online în perioada februarie - aprilie și cel practic (de zbor/salt cu parașuta) care va începe în luna mai.

Informații detaliate despre cursuri precum și despre oportunitățile privind continuarea activității după absolvirea acestora pot fi găsite pe site.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și