Femeia a fost condamnată la un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

Motivarea Curții de Apel: ”În data de 13.03.2018, în jurul orelor 08:30 inculpata a pătruns fără drept și fără consimțământul persoanei vătămate B. în locuința acesteia din comuna Satulung, jud. Maramureș, unde a amenințat-o cu moartea și a exercitat violențe asupra persoanei vătămată – respectiv mai multe lovituri cu pumnii în zona capului și a strâns-o de gât, leziunile cauzate necesitând pentru vindecare un număr de 1-2 zile îngrijiri medicale”.

”Declarațiile persoanei vătămate potrivit căreia a pătruns fără drept în locuința sa, până în dormitor, unde a adresat amenințări și a exercitat violențe asupra ei, coroborându-se cu cele ale martorei G. – care a intervenit pentru a o îndepărta pe inculpată. Pretinsa relație dintre soțul inculpatei și persoana vătămată nu justifică gestul lui A. de a pătrunde în casa persoanei vătămate, de a o amenința și de a aplica mai multe lovituri asupra acesteia, inclusiv de a o strânge de gât, aceasta având la îndemână alte metode legale de a verifica aceste presupuneri sau de a lua măsuri cu privire la acestea”, precizează instanța.

”Având în vedere cele anterior precizate, curtea apreciază că există probe suficiente care să susțină vinovăția inculpatei în săvârșirea infracțiunilor care fac obiectul prezentului dosar penal, mai cu seamă că aceasta și-a pregătit comiterea faptei prin deplasarea cu autoturismul personal, pe care l-a parcat în apropierea locuinței persoanei vătămate – conform declarației părții civile B_ și a martorei I. La alegerea tipului de pedeapsă și a duratei acesteia, instanța de fond a dat eficiență informațiilor privind persoana inculpatei care nu este cunoscută cu antecedente penale, care avea convingerea că persoana vătămată are o relație cu soțul său, care nu a recunoscut conduita infracțională adoptată și care a acționat impulsiv și datorită stării emoționale trăite”, a mai arătat instanța, conform Clujust.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și