Seismul a fost la mică adâncime și există temeri că puterea lui devastatoare a lăsat un număr mare de victime, în condițiile în care numeroase clădiri s-au dărâmat.

USGS a încadrat cutremurul la categoria „violent”, care pe scara sa înseamnă al doilea cel mai ridicat nivel. De asemenea, institutul american a emis „alertă roșie” atât în ceea ce victimele, cât și pierderile economice.

Cutremurul a fost mai puternic şi s-a produs la o adâncime mai mică decât cutremurul cu magnitudine 7 care a lovit Haiti în urmă cu 11 ani și care a dus la moartea a aproape 200.000 de oameni, a pus la pământ clădiri şi a lăsat numeroase persoane fără adăpost.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Haiti ar putea fi lovit în zilele următoare de furtuna tropicală Grace, potrivit CNN.

Sunt cel puțin 29 de morți în urma cutremurului de sâmbătă dimineață, a anunțat serviciul de protecție civilă din Haiti.Premierul din Haiti, Ariel Henry, a declarat stare de urgență în țară pentru o lună.

În Jeremie, oraș din sudul țării puternic lovit de seism, spitalele sunt deja copleșite. „Vin mulți oameni. Nu mai avem materiale, nici nu mai putem să numărăm câți oameni sunt, dar serviciul de urgență este plin ochi și trebuie să instalăm corturi în curte”, a declarat administratorul unui spital, citat de CNN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet