"În ziua de 03.11.2022, 06:50:27 (ora României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea, Buzău un cutremur cu magnitudinea 5.4, la adâncimea de 140 km", anunţă INFP.

Iniţial, cutremurul a fost anunţat ca având 5,5 pe Richter, ulterior a fost revizuit la 5,2, ca mai apoi INFP să anunţe magnitudinea de 5,3. În cele din urmă a fost anunţată magnitudinea de 5.4.

Cutremurul a fost resimţit inclusiv în Bucureşti

Cutremurul s-a produs la 69km NE de Ploieşti, 76km E de Brasov, 114km V de Brăila, 117km V de Galaţi, 118km N de Bucuresti, 126km S de Bacău, 148km NE de Piteşti, 183km N de Ruse, 190km E de Sibiu, 206km SV de Iaşi.

Cutremurul produs joi dimineaţa s-a simţit în mai multe mari oraşe din România, inclusiv Bucureşti, dar şi în ţările învecinate.

A fost emisă o notificare de alertă seism

Mai mulţi cetăţeni au primit mesaje prin care au fost informaţi despre producerea seismului. Unii utilizatori Android au primit o notificare cu câteva secunde înainte de cutremur.

IGSU anunţă că în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, până la acest moment nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Cutremur în România. Seismul s-a resimţit şi în alte 3 ţări

Seismul de astăzi dimineaţă, produs în zona seismică Vrancea s-a resimţit pe lângă marile oraşe din ţară şi în alte state. Unda a fost resimţită în ţările vecine Bulgaria, Moldova şi Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și