Cutremurul a avut loc la 08:29, ora locală (12:29 GMT), la 12 km de oraşul Saint-Louis-du-Sud, situat la aproximativ 160 km de capitala haitiană Port-au-Prince, potrivit datelor furnizate de Institutul american de geofizică (USGS).

Biserici, magazine, case: multe clădiri s-au prăbuşit în seismul puternic care a prins sute de locuitori sub plăci de beton.

Fără prea multe mijloace, locuitorii s-au grăbit să scoată victimele aflate sub clădirile prăbuşite, efort salutat de serviciile de protecţie civilă.

'Primele intervenţii, efectuate atât de salvatori profesionişti, cât şi de populaţie, au făcut posibilă scoaterea multor oameni de sub dărâmături', a indicat protecţia civilă.

Peste 1.800 de persoane au fost rănite în urma cutremurului şi puţinele spitale din zonele afectate fac eforturi să ofere îngrijiri de urgenţă.

Cea mai săracă ţară din America păstrează încă în memorie cutremurul din 12 ianuarie 2010, care a devastat capitala şi mai multe oraşe din provincie. Peste 200.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 300.000 au fost rănite în urma dezastrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet