„Săptămâna trecută președintele țării a promulgat o lege inițiată de UDMR, care permite înregistrarea vehiculelor electrice lente care circulă cu o viteză mai mică de 25 de kilometri pe oră, dar care nu se referă la trotinete și la biciclete electrice. Inițiatorul legii a atras atenția asupra faptului că în România legile nu permit înregistrarea microbuzelor electrice mai mici, turistice sau miniere - o practică obișnuită în alte țări ale Uniunii Europene- și de aceea UDMR a elaborat o lege în acest sens, care a fost promulgată de președinte”, se arată într-un comunicat de presă.

„Utilizarea trotinetelor și a bicicletelor electrice este reglementată prin articolul 12 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2020, în care se precizează, foarte clar faptul că proprietarii trotinetelor și ai bicicletelor electrice nu trebuie să înmatriculeze aceste vehicule și nu trebuie să se prezinte la inspecția tehnică la RAR cu acestea”, au mai explicat inițiatorii legii promulgate de președinte.

Legea prevede ca vehiculele rutiere, care se deplasează cu maxim 25 km/h, să fie înmatriculate şi înregistrate de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român”.

Excepţie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE, precum și tractoarele forestiere și cele achiziționate din fonduri nerambursabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și