Dacia a vândut în Europa 215.566 de maşini, în primele nouă luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de Asociaţia Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA). Marca românească a consemnat cea mai mare creştere procentuală dintre toţi producătorii auto: vânzările au crescut cu nu mai puţin de 20%, în condiţiile în care piaţ europeană a scăzut cu 4%.

"Dacia a consemnat cel mai bun trimestru din întreaga sa istorie" au scris cei de la Renault în comunicatul cu rezultatele lor financiare După primele nouă luni ale anului, Dacia a consemnat o cotă de piaţă de 2,3% la nivelul întregului continent. Practic, Dacia a reprezentat un sfert din vânzările întregului grup Renault, iar Duster este cel mai bine vândut automobil din întreaga gamă Renault.

Cu această cotă de piaţă, Dacia este peste mărci mult mai cunoscute, ca Mazda, Chevrolet, Volvo, Suzuki, iar Dacia pare că nu se va opri aici, cel puţin în ceea ce priveşte piaţa europeană, deservită de fabrica din Romînia.

Şeful Renault, Carlos Ghosn, a fost recent în vizită la Palatul Cotroceni, unde l-a informat pe Traian Băsescu despre obţinerea la uzina din Piteşti a unei producţii-record de 343.000 de autovehicule în acest an.

Dacia obţine aceste rezultate de excepţie exact în anul în care a împlinit 45 de ani de existenţă. Pe 20 august 1968 ieşea pe poarta fabricii de la Mioveni prima Dacie, un model 1.100. Producţia se apropie de cinci milioane de automobile, maşina cu acest număr urmând să iasă pe piaţă la începutuş anului 2014.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet