"Într-o ședință de luni, în care CNA nu s-a întrunit, doamna președinte a hotărât în unanimitate, adică ea de una singură, deși colegii ei nu se aflau la serviciu, suspendarea emisiei unui post de televiziune din România. Această suspendare nu există în legea audiovizuală. Nu poți să suspenzi un post de televiziune, poți să-l închizi, cum a făcut cu OTV sau poți să-i dai o sancțiune", a declarat Dan Diaconescu, la ieșirea din sediul Parchetului.

El mai susține că Laura Georgescu a făcut "un fals grosolan" și un abuz în serviciu semnalat și de alți membri ai CNA, cum ar fi Valentin-Alexandru Jucan.

Dan Diaconescu a explicat că postul DDTV nu emite în acest moment, post înregistrând mari pierderi financiare în urma deciziilor luate de Laura Georgescu.

Dan Diaconescu a mai anunțat că postul OTV ar putea să emită din nou pe frecvența DDTV, acest lucru urmând a se stabili în ședința de marți a CNA.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis la începutul săptămânii trecute, în unanimitate, la propunerea președintelui CNA, Laura Georgescu, să solicite Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și Digital Sky suspendarea temporară a difuzării postului DD TV până la soluționarea "aspectelor de natură penală".

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA, și-a exprimat nemulțumirea că înaintea deciziei Consiliului, președintele CNA a trimis Digital Sky o adresă prin care a solicitat, în fond, același lucru cu cel decis o zi mai târziu de întreg Consiliul. Jucan a spus că intenționează să depună plângere penală împotriva președintelui Consiliului, Laura Georgescu, pentru că CNA trebuia să se pronunțe în ședință asupra suspendării ridicării semnalului DDTV.

Dan Diaconescu a declarat atunci că solicitarea CNA adresată Digital Sky de suspendare a emisiei DDTV nu are o bază legală, motiv pentru care depune plângere penală împotriva membrilor Consiliului și a președintelui acestui for, Laura Georgescu, care au votat în favoarea acestei decizii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet