În numele USR Maramureș, solicit furnizorilor de utilități și operatorilor din sectorul TELECOM de pe întregul teritoriu al României să amâne până la data de 30 iunie a.c. debranșarea populației de la rețelele de apă, gaz, electricitate, telefonie fixă sau mobilă, cablu TV și Internet, indiferent de valoarea datoriilor înregistrate.

E foarte important ca, mai ales în perioade de criză, autoritățile de stat și companiile private să-și dea mâna pentru sprijinirea cetățenilor în eforturile lor de a rămâne sănătoși și informați.

Consider că o familie nu se poate proteja împotriva pandemiei, dacă este lipsită de apă, de căldură sau de posibilitatea de a se hrăni pe perioada izolării la domiciliu. La fel, decuplarea de la rețelele de telefonie și cablu TV sau Internet va lipsi cetățenii de informații cruciale venite din partea autorităților. În egală măsură, debranșarea unei familii de la aceste facilități poate pune în pericol educația elevilor care își continuă școala grație instrumentelor online sau a programelor școlare inițiate de televiziunea publică.

Împreună, suntem obligați să transpunem în realitate lecția solidarității, indiferent de județ sau statut social. Și împreună trebuie să sprijinim românii să rămână informați și sănătoși.


Dan Ivan
Președinte USR Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și