Guvernul a propus o dublare în etape a alocațiilor, anunțând că nu sunt bani suficienți în acest moment, iar impactul pandemiei asupra bugetului de stat a fost unul semnificativ. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că etapele în care vor fi creșteri la alocații rămân în vigoare și anume: "în această lună, începând cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi la începutul anului viitor, tot în același procent de 20%, deci vor fi două anul viitor la jumătatea anului, și la fel și în 2022, astfel încât să ajungem la 100% la finalul anului 2022.

Se vor face creșteri atât acum, în septembrie, cât și două anul viitor și două peste doi ani. Dacă se ajunge la CCR vom lua o decizie pe acest subiect. Vă asigur că ceea ce noi am fundamentat în vederea creșterii etapizate a alocațiilor se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul. (...) Pentru moment suntem organizați fără reproș.

E ușor să promiți, mai ales când ești în afara sistemului și nu vrei să ții cont că economia trece printr-o perioadă extraordinar de dificilă. E ușor să vii cu idei de dublare peste noapte. Rolul meu a fost să mă asigur că așa cum am luat deciziile, ele se pun și în aplicare. Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra oamenilor conform calendarului. Pensiile vin mărite în această lună, chiar de astăzi pentru cei care le primesc în numerar și începând cu dată de 14 pentru cei care le primesc pe card. Încercăm să devansăm termenul".

Ministrul Muncii a anunțat pe Facebook că angajații are se apropie de vârsta pensionarii vor fi anunțați din timp pentru a-și pergăti actele în vederea prezentării lor la casele de pensii.

"Deja se întâmplă această notificare. Sistemul este pus în practică. Sistemul este foarte simplu și are în vedere să-i ajute pe angajați să-și pregătească documentele în vederea prezentării lor la casele de pensii. Caut soluții pentru a scurta perioada în care o persoană trăiește din ultimul salariu până ii vine prima pensie. Putem să pregătim mai bine acest moment, în avantajul pensionarului. Avem în evidență angajatorii care depun declarații cu privire la contribuțiile plătite pentru angajații lor, aceia care au lăsat și adresele de e-mail. Noi am trimis în jur de 2000 de mesaje. Cu cât mai multe adrese de e-mail valide, cu atât mai multe mesaje trimise. Fac un apel la angajatori să comunice aceste date".

Violeta Alexandru contrazice datele potrivit cărora rata șomajului a ajuns la 5,4%. Ministrul Muncii a declarat la Digi24 că "rata oficiala a somajului este de 3,7%, înregistrată la agenția responsabilă să proceseze informațiile despre șomerii înregistrați indemnizați sau neindemnizați".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet