În pofida temperaturilor glaciale, care au ajuns până la—16 grade la Ekaterinburg, aproximativ 1,8 milioane de ruși au sărit în apa înghețată, a informat Ministerul pentru Situații de Urgență, citat de agențiile de presă ruse.

Potrivit tradiției ortodoxe, curajoșii trebuie să scufundate în apă de trei ori, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, în amintirea botezului lui Iisus în apa Iordanului.


La Moscova, peste 140.000 de persoane erau așteptate în locuri special amenajate pentru a participa la acest ritual desfășurat în fiecare an în noaptea din 18 spre 19 ianuarie, începând de la miezul nopții, dar și pe ziua de 19, a precizat primăria Moscovei într-un comunicat, adăugând mai multe recomandări pentru curajoși.


Potrivit primăriei, cei care se decid să facă baie în aceste condiții nu trebuie să rămână în apă mai mult de un minut pentru a nu risca o hipotermie și trebuie să consume un ceai cald sau o infuzie pe bază de fructe sau de ierburi odată ieșiți din apă.


Cu prilejul acestei sărbători, preoții ortodocși binecuvântează iazurile, râuri, dar și oceanele și mările la care Rusia are ieșire, cum ar fi Marea Neagră și Marea Caspică, a indicat agenția de știri Interfax, citată de AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet