Conducerea VITAL afirma ca trebuie marit pretul apei, in conditiile in care exista un contract de finantare incheiat cu Banca Europeana de Investitii, prin care ne-am asumat un grafic de scumpire, in felul acesta rambursarea creditului fiind garantata.

Cu toate criticile venite din partea maramuresenilor, consilierii baimareni nu misca un deget pentru scaderea tarifelor. Nici primarul Catalin Chereches nu a facut nimic, desi in aprilie 2014, a trambitat ca se impune o reducere de 20% a pretului apei. Vorbe in vant si mult populism. Realitatea l-a contrazis. Din 1 aprilie 2015, pretul a crescut din nou.

Mai mult, VITAL SA a fost marele sponsor al Sarbatorii Castanelor din acest an. Adica o parte consistenta din cele 5 milioane lei a fost folosita pentru distractie, in timp ce creditul nu e rambursat.

Pe de alta parte VITAL are peste 700 de angajati, un sediu impunator realizat recent, remunereaza sportivi din cadrul unor echipe locale, iar sefii au salarii de huzur. Alexandrina Bancos, directorul societatii incaseaza lunar 8 mii lei. Iar in total, cheltuielile cu salarizarea sunt de 5 milioane euro pe an (23 milioane lei).

Acum, miile de maramureseni care platesc un pret exagerat al apei le solicita consilierilor baimareni sa puna piciorul in prag, sa ceara conducerii societatii date privind gestionarea profitului si sa reanalizeze contractul incheiat cu finantatorul european, in vederea acoperirii cat mai grabnice a creditului, fapt care va duce implicit la stoparea cresterii pretului apei si chiar la reducerea acestuia.

Pana acum, PETITIA ONLINE disponibila in aceste sens a adunat aproape 1.500 de semnaturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și