Consiliul Judetean Maramureş a anunţat că acest proiect își propune să valorifice identitatea culturală a Maramureșului și resursele sale materiale și spirituale, printr-o serie de acțiuni de promovare a culturii și tradițiilor unice și specifice ale satului românesc. Prin intermediul acestor acțiuni, se doreşte promovarea județului Maramureș ca și destinație turistică consacrată prin valorile și resursele sale.

„Proiectul `Satele Unite ale României` face o chemare către oamenii activi cultural, comunități, sate, grupuri de sate învecinate reprezentând toate țările etnografice ale României, inclusiv românii de pretutindeni, să fie gazde pentru o petrecere centenară. Aceste activități se vor reflecta în acțiunea principală, „Reuniunea Satelor”, care se va desfășura în perioada 18 – 19 august, în localitatea Săpânța, unde sute de participanți din toate colțurile țării vor avea ocazia să-și promoveze tradițiile specifice”, a anunţat CJ Maramureş.

Până la momentul actual, s-au înscris aproximativ 500 de participanți din județe precum Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Constanța, Dolj, Galați și Giurgiu, dar și din județele Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vălcea, inclusiv Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet