Ingrediente:

- 400 gr fasole uscata alba
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 capatana telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru pisat
- 1 ciolan afumat cca 1,5 kg
- 5 l apa

Preparare:

Se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece, se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam boiaua de ardei si cimbrul si dregem cu sare si piper. Pisam legunele fierte si le turnam inapoi in oala amestecand ptr. a nu se forma cocoloase. Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

Tatuaje Sighet

Citește și