Preincalziti cuptorul la 190 C. Ungeti bine ramekinurile (formele) cu unt.

Topiti untul si ciocolata intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, sau pe baie de aburi.

Bateti cu mixerul, ouale, galbenusurile si zaharul pana se ingroasa
compozitia.

Adaugati faina si bateti pana se omogenizeaza.

Acum adaugati si ciocolata topita, menta si sarea. Bateti pana se incorporeaza, nu mai mult.

Impartiti compozitia intre ramekinuri/forme si dati la cuptor.

Coaceti-le cam 10 minute, pana cand marginile sunt "tzepene", dar mijlocul e inca umed.

Dupa ce le-ati scos din cuptor lasati-le sa se odihneasca 5-10 minute.

Se pot servi fie cum sunt in forme, sau, pentru o nota de eleganta, scoateti-le din forma si asezati-le pe farfurii individuale.

Langa ele se poate servii frisca, inghetata de vanilie, sau menta, sau fructe de padure.


Preluare: petichef.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și