Da, intr-adevar, e foarte usor sa faci acest desert, pentru ca nu e un souffe in adevatul sens (culinar), e, ca sa citez sursa mea, mint chocolate pudding cake.
Dar sa nu o mai lungim... iata de ce aveti nevoie:
170 g ciocolata neagra, amaruie sau nu113 g unt taiat in bucati, plus extra unt pentru unsul formelor3 oua mari3 galbenusuri mari70 g zahar tos40 g faina1 lingurita si un sfert de extract de menta, eu prima data am folosit menta cruda, iar a doua oara 3 linguri de sirop de menta din carrefour1/4 lingurita de sare.6-7 ramekinuri sau forme rezistente la caldura.
Preincalziti cuptorul la 190 C. Ungeti bine ramekinurile (formele) cu unt.
Topiti untul si ciocolata intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, sau pe baie de aburi.
Bateti cu mixerul, ouale, galbenusurile si zaharul pana se ingroasa
compozitia.
Adaugati faina si bateti pana se omogenizeaza.
Acum adaugati si ciocolata topita, menta si sarea. Bateti pana se incorporeaza, nu mai mult.
Impartiti compozitia intre ramekinuri/forme si dati la cuptor.
Coaceti-le cam 10 minute, pana cand marginile sunt "tzepene", dar mijlocul e inca umed.
Dupa ce le-ati scos din cuptor lasati-le sa se odihneasca 5-10 minute.
Se pot servi fie cum sunt in forme, sau, pentru o nota de eleganta, scoateti-le din forma si asezati-le pe farfurii individuale.
Langa ele se poate servii frisca, inghetata de vanilie, sau menta, sau fructe de padure.
Preluare: petichef.ro