Astfel că, începând de săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare ale podeţelor şi se vor face amenajările pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe versanţi, iar pe 15 august, odată cu închiderea traficului rutier, se va intra cu turnarea asfaltului în Pasul Gutâi.

În jumătatea acestei săptămâni, pe Drumul Naţional 18A la kilometrul 15, a avut loc o întâlnire de lucru, convocată de prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, în vederea stabilirii ultimelor detalii privind demararea lucrărilor de reabilitare a porţiunii de drum ce străbate Pasul Gutâi (de la km 15,000 la km 39,104).

La întâlnire au participat reprezentanţii societăţii care efectuează lucrările de reabilitare ale DN 18A, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Maramureş, cms. Dorin Gherman – şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş, Loghin Mateaş – inginerul şef de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România (CNADNR) – sectorul Maramureş.

“Am convocat această întâlnire în teren, pe DN 18, pentru a preîntâmpina orice probleme ce ar putea bloca sau întârzia proiectul de reabilitare, fie că vorbim de exproprieri şi tăieri de arbori, pentru care cei de la ROMSILVA şi-au oferit tot sprijinul şi iată, au venit aici să discute şi să vadă la faţa locului care este situaţia. Vorbim despre închiderea circulaţiei rutiere în Pasul Gutâi din data de 15 august până în 15 septembrie anul curent.

Conducerea firmei care face reabilitarea a dat asigurări că se lucrează şi se va lucra pe întreg tronsonul Sighetu Marmaţiei – Baia Sprie, cu motoarele turate la maximum, pentru a se incadra în termenele asumate”, a explicat Anton Rohian. Vă reamintim că tot din luna august vor intra în vigoare o serie de restricţii de circulaţie pe tronsonul Baia Sprie-Bârsana, decizia fiind luată pentru ca drumarii să poată turna în linişte asfaltul pe acest drum judeţean care trebuie finalizat până la finele anului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și