Ingrediente

500 gr cartofi noi (cca 5 cartofi medii)
1/2 ardei gras rosu (sau kapia)
1/2 ardei iute verde inchis
1/2 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 rosie bine coapta (cca 200 gr)
3 linguri ulei masline
1 lingurita oregano uscat
1 foaie de dafin
sare, piper negru

Preparare

Taiati rosia in doua si dati-o pe razatore, tinand-o cu partea taiata spre razatoare, pana ramaneti doar cu coaja in mana. Puneti pulpa rosiei intr-un vas care merge la cuptor.
Taiati ardeii cubulete mici. Tocati marunt ceapa. Taiati usturoiul felii.
Spalati cartofii si frecati-i cu un burete metalic. Taiati cartofii rondele nu foarte groase.
Amestecati legumele de la punctul 2 cu cartofii. Presarati sare, piper negru si oregano. Amestecati. Adaugati 2 linguri ulei si amestecati iar.
Turnati cartofii in vas, peste rosie. Aranjati cartofii cu mana sa stea cat mai compact in vas. Presatati putin oregano deasupra si restul de ulei.
Turnati 50 ml apa pe marginea vasului. Introduceti dafinul rupt in cateva bucati pe marginea vasului, in lichid.
Dati vasul la cuptor, la 200C, pentru 1 ora.

Citește și