Ingrediente - Prajitura cu nuca si gem
Pentru foi:
2-3 oua
8 linguri ulei
drojdie cat o nuca
faina cat cuprinde (cam 500 g)
1 cana de lapte/sifon (250 ml)
Pentru crema:
1 cana cu nuci macinate (150 g)
1 cana de zahar (200 g)
coaja de la o lamaie
gem de caise
Mod de preparare - Prajitura cu nuca si gem
Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine. Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise).
Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa.
Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele. Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura.
Dupa ce s-a racit se pudreaza.
Timp de preparare: peste 120 minute minute.
Preluare: retete.flu.ro