În emisiunea „X-Press”, difuzată la B1 TV în data de 2 decembrie a.c., realizată de către jurnalistul Sabin Orcan, a fost prezentată o listă cu penalii din PNL care nu vor mai putea candida la alegerile locale și parlamentare din 2016. Printre aceștia se numără mai multe nume grele din PNL, inclusiv Ovidiu Nemeș, actualul primar al municipiului Sighet și totodată copreședinte al PNL Maramureș.

Nemeș are mai multe probleme cu Justiția, fiind trimis de DNA în judecată în două procese penale pentru săvârșirea de fapte asimilate celor de corupție. Pe lângă aceste două procese, în care Primarul Sighetului are calitatea de inculpat, Ovidiu Nemeș a fost declarat incompatibil de către Curtea de Apel Cluj, decizia nefiind însă definitivă.

”În comisia de unificare PNL s-a stabilit un decalog al regulilor pe care orice candidat al PNL trebuie să le respecte în privința anului electoral 2016. Comisia de unificare a adoptat în zece puncte toate aceste criterii care să însoțească candidaturile noastre pentru alegerile locale, dar și pentru cele parlamentare”, a declarat Ionuț Stroe după ședința de unificare a PNL, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, criteriile completează regulile statuare și vor fi transformate într-un proiect de hotărârea pe care Secretariatul General îl va da mai departe organizațiilor de județ, urmând apoi să fie adoptat prin decizia Consiliului Național în data de 11 decembrie.

”Regulile și criteriile fixate astăzi vizează în primul rând următoarele capitole: lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele și relația cu statul, falsul în declarații, stările de incompatibilitate și conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidații la bugetul de stat, forme de plagiat și problemele penale. Acestea sunt principalele zece puncte care în mod obligatoriu trebuie respectate de toți candidații PNL înscriși în cursa pentru campania electorală din primăvara următorului an și din toamna anului 2016. Ele vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii reședință de județ și consiliilor județene de către Biroul Politic Național, iar la nivel județean de către Biroul Politic județean pentru primăriile localităților în afara municipiilor reședință de județ”, a spus liberalul Ionuț Stroe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet