“Eu nu vad altceva in miscarea aceasta decat o disperare teribila si, credeti-ma, in inchisoare se rabda mult mai greu vremea vara, pe calduri si cu mirosurile de acolo. Putoarea te omoara, caldura in sine te zdrobeste si toti fierb in suc propriu cum a vrut Iliescu sa fiarba revolutionarii in primavara din 1990.

Nu poate intelege un necajit din inchisoare cum e dispusa Romania sa aleaga intre a rezolva omeneste cat este posibil starea lor sau a plati 80 de milioane de euro anual pentru 30.000 de detinuti, undeva la 2.000 si ceva de euro pe an de detinut. Lucrurile au luat-o cu totul razna. Pe de alta parte, au aflat ca exista protectie teribila in inchisorile din Romania si acolo exista oameni care o duc extrem de bine. Avand legaturi si relatii de tip pacatos si cu cei din afara, dar si cu cei din structura penitenciarelor belferesc.

Asa cum omul liber ajunge intr-un moment cand nu mai poate – s-a ajuns si in inchisori. Oricum din punctul meu de vedere o amnistie curajoasa la cei cu pedepse prea mari pentru fapte prea marunte si nu au decat sa excluda omoruri, violuri, aceasta problema a coruptiei demnitarilor si functionarilor statului, dar pentru droguri usoare pedepsele din Romania sunt foarte apasatoare, pentru furtisaguri marunte iar sunt foarte mari”, considera fostul demnitar, informeaza Romania TV.

"Există oameni care au furat mai mult decât tot ce au furart 95% din hoţii din spatele gratiilor şi nici vorbă măcar să fie trimişi în judecată. Iar pe hoţul mărunt împins de nevoia de a mânca îl duci în închisoare ani de zile.

Eu nu vreau să incit sub nicio formă la revoltă. Cei de afară fac revoluţie când întorc autorităţile pe dos, de ce în spatele gratiilor o numim doar revoltă. Dacă 30.000 de oameni din Bucureşti au schimbat un Guvern...30 de mii de puşcăriaşi nu pot determina Guvernul să vină după 14 ani de zile cu o iertare..că se practică peste tot în statele din Occident.

De multe ori în discuţiile cu colegii din timpul detenţiei le-am spus că mă simt între ei ca în anumite momente din Parlament, Guvern sau întâlniri politice pentru că şi subiectele cu ei şi subiectele pe care le aveam în instituţii presupuneau o luptă între oameni. Presupunea alianţa unor oameni într-un interes constient al lor. Acolo in puscarie, spre deosebire de afara lucrurile sunt mai acute pentru ca oamenii se bat pe lucruri foarte marunte.

Oamenii se bat pe chiştocul de tigara pentru care alearga 2,3 sau 7 amarati dintr-o data...pentru o coaja de paine...ori isi doresc o camera cu mai putini. De asemenea, îsi doresc o camera sa nu existe barbati prea virili ca sa nu-i facă femei, iar autoritatea se face ca nu vede si nu aude nimic din ce aduce atingere detinutilor in relatiile dintre ei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet