Măsura introducerii brăţării pentru pacienţii care sunt pe moarte vine ca urmare a confuziei făcută de cadrele medicale constănţene marţi.

La Spitalul de Urgență Constanța, bolnavii în stare gravă primesc de acum o banderolă din plastic.

"Toți bolnavii aflați în stare gravă vor purta la mână, pe întreaga perioadă a spitalizării, o brățara care va conține datele de identificare. În cel mai scurt timp măsura urmează sa fie implementată pentru toți pacienții internați în Spitalul de Urgență Constanța", transmit cei din conducerea unitatii medicale.

Decizia a fost criticată de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

"Cea mai neinspirata idee! Cum "sa-i dai speranță" bolnavului, cu o astfel de soluție? Omul ăla vine la spital sa se facă bine! Iar, tu, îi " pui eticheta de MORT"! Soluția asta nu este una care să te lauzi!", a afirmat Claudiu Palaz, vicepreședinte CJ Constanța.

Măsura vine după ce săptămâna trecuta, cadrele medicale ale Spitalului de Urgenţă din Constanţa au anunţat familia unui pacient că acesta a murit. Oamenii s-au pregătit de înmormântare și, când au ajuns la unitatea medicala, au aflat că era vorba despre un alt pacient.

"Dimineața la ora 7 au anunțat că tatăl meu a decedat. Am început să fac procedurile. Ne-am dus la morga spitalului, s-a eliberat, urma să se facă și necropsia pentru că trecuseră doar 4 ore între momentul internării și ora decesului, mai putin de 4 ore au făcut necropsie", a afirmat Mihaela Mincu, fiica respectivului pacient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet