Telespectatorii vor fi informați despre amendă pe TVR 3 și pe TVR Cluj, pentru că emisiunea "Apasă pe verde" în care a fost difuzat colindul a fost un duplex TVR3 — TVR Cluj.

Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul "jidov", în mesaje antisemite.

Directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, și-a exprimat regretul în fața membrilor CNA pentru "incidentul singular", TVR 3 fiind "deschis minorităților".

"TVR e un canal curat, deschis minorităților. Nu ne puteam gândi că se poate întâmpla așa ceva. A fost un direct, un duplex. Regret și eu, și întreaga echipă", a spus Bucuroiu.

El a precizat că la TVR Cluj a fost făcută o anchetă administrativă, care se va desfășura și în TVR 3, urmând să fie luate măsuri.

Florin Gabrea, membru CNA, a apreciat că TVR 3 a difuzat "o enormitate sinistră din toate punctele de vedere, mai ales religios".

Sancțiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "prin difuzarea și retransmisia serviciilor de programe se realizează și se asigură pluralismul politic și social, diversitatea culturală, lingvistică și religioasă, informarea, educarea și divertismentul publicului, cu respectarea libertăților și a drepturilor fundamentale ale omului", și a articolului 47, alineatul 1 din Codul de reglementare a conținutului audiovizualului, potrivit căruia "este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și