Tatăl bebeluşului care a murit după botez, la Suceava, a primit înştiinţarea oficială cu privire la moartea bebeluşului său. Bărbatul este surprins de decizia IML şi a precizat pentru Observator că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul.

Potrivit raportului, afecţiunile pe care le prezenta copilul la internarea în Spitalul Judeţean Suceava (pneumonie interstiţială, cel mai probabil de etiologie virală complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă) prin gravitatea lor, au fost sigur şi direct letale.

Moartea copilului, conform raportului, s-a datorat "insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat"

Bebelușul avea doar 6 săptămâni și a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță, într-o biserică din Suceava. El a fost dus la Terapie Intensivă, dar a murit duminică noaptea, în jurul orei 1.

Imagini cu momentul în care bebelușul din Suceava este băgat în cristelniță
Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului. Au fost publicate şi imagini cu momentul botezului.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maximum trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și