Înainte de începerea ședinței de CL, primarul Horia Scubli a prezentat consilierilor locali sigheteni ideea de a vota și semna această Declarație de Unire, prezentându-le totodată un model de text pentru documentul respectiv, text preluat din Declarația de Unire a localității Băsești (MM) cu Republica Moldova.

Această Declarație de Unire este una simbolică, de susținere a ideii de Unire a României cu Republica Moldova, ea neproducând niciun efect juridic.

Atât ideea cât și textul au fost aprobate prin vot de către toții consilierii, cu excepția consilierilor UDMR, care se pare că nu agrează ca Basarabia să se reîntregească cu Țara Mamă, România. După vot, textul a fost dat de către primarul Horia Scubli la redactat către Secretariat și urma să fie votat sub formă de Hotărâre de Consiliu local la finalul ședinței.

Cum, între timp, primarul s-a supărat pe consilierii locali că nu i-au votat mai multe proiecte de HCL de pe ordinea de zi și a părăsit sala, nimeni nu s-a mai întors cu textul redactat și nici nu s-a discutat și supus la vot vreun proiect privind Declarația de Unire a municipiului Sighet cu Republica Moldova.

Posibil, ca până la următoarea ședință, să îi treacă primarului supărarea și să revină cu Declarația de Unire pentru a fi adoptată de către Consiliul local al municipiului Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și