"Nu mai candidez în 2016 să fiu prim-ministru. Chiar vreau să fac lucruri bune, 5 ani de zile cred că reprezintă un mandat important", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Ponta a subliniat că în coaliţia de guvernare sunt colegi care pot fi buni premieri, dar nu a exclus posibilitatea ca într-un viitor mai îndepărtat să revină în această funcţie.

"Niciodată nu se spune niciodată. În 2016 vreau să câştigăm împreună cu UNPR şi cu ALDE din nou majoritatea. Sunt colegi care pot să conducă Guvernul", a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a vorbit din nou despre Codul Fiscal respins de Klaus Iohannis şi a spus că nu crede că la sesiunea parlamentară extraordinară care va fi convocată la finele lunii august parlamentarii liberali vor vota altfel decât au făcut-o iniţial: "Sunt convins că acest Cod Fiscal fiind unul bun, şi ceilalţi de la minorităţi, UDMR au onoare şi nu vor spune: am votat ca proştii acum trei săptămâni şi acum ne răzgândim

"E o mare greşeală că s-a dorit o dezbatere politică. Probabil o doamnă (referire la Alina Gorghiu, n.r.) a început să bâzâie şi s-a dus la Iohannis şi i-a spus: dacă face Ponta asta acum, noi ce mai facem când venim?", a comentat Ponta.

Premierul a precizat că nu a mai discutat cu preşedintele Klaus Iohannis din data de 5 iunie, când a fost chemat prima oară la DNA în dosarul lui Dan Şova, iar şeful statului i-a cerut să demisioneze. Totuşi, Victor Ponta a dezvăluit detaliile unei discuţii avute cu Iohannis pe tema dublării alocaţiilor: "Am o întâmplare proaspătă: miercuri idmineaţă, colegii mei de la Camera Deputaţilor mă sună şi îmi spun: PNL a propus dublarea alocaţiilor pentru copii. Zic: e un lucru bun, dar nici n-au cerut de la Ministerul de Finanţe o estimare. Dar ce facem acum? Am sunat la ministrul de finanţe şi am sunat la preşedintele Iohannis şi i-am spus: «Avem această problemă, cum să facem? Şi preşedintele a spus: «Hai să o promulgăm, că găsim noi banii». Şi a fost votată pe 1 iunie. Dar atenţie, nici măcar n-a fost întrebat ministrul de Finanţe".

Despre salariile demnitarilor Victor Ponta a spus din nou că trebuie mărite, dar că problema poate fi reglementată doar prin legea salarizării. "Când am venit la guvernare, era 705 lei salariul minim şi am împins salariile, iar cei cu vechime au ajuns să aibă salariul unui debutant. Asta se rezolvă prin legea salarizării, dar după ce avem Codul Fiscal, pentru că legea salarizării se va întinde ca aplicare pe 3-5 ani", a spus Ponta.

Victor Ponta a menţionat că, deşi a susţinut-o pe Rovana Plumb în cursa pentru şefia interimară a PSD, nu înseamnă că nu are încredere în Liviu Dragnea. "Liviu Dragnea, timp de 5 ani şi jumătate, a fost partenerul meu în conducere. Din momentul în care a fost ales, miercurea trecută, i-am spus că îl voi ajuta şi eu, aşa cum şi el m-a ajutat", a spus Ponta, adăugând că nu l-a susţinut pe Dragnea la şefia partidului din cauza "propagandei stupide şi idioate": "Aţi văzut ce mi s-a întâmplat mie: reduc TVA la alimente... aaa, dar eşti un penal; suntem pe primul loc la creştere economică... da, dar eşti un penal; am asigurat bani pentru pensie... da, dar eşti un penal. E un tip de propagandă stupidă, idioată şi la un moment dat nu mai poţi să răspunzi la lucrurile importante că trebuie să răspunzi doamnei care strigă".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și