"O măsură de sprijin pentru toți cei care vor să lucreze în domeniul IT, dar nu au absolvit facultăți de specialitate! De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită. Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piața muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susținut, cu oameni pasionați de ceea ce fac!" spune premierul, potrivit Agerpres.

Potrivit unui Ordin al ministrului de resort apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută "companiile care au ca obiect de activitate `crearea de programe pentru calculator` pot angaja sau reîncadra unii angajați existenți în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16%".

Prin "Ordinul privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator" (apărut în Monitorul Oficial Partea I, Nr. 573/30.VII.2015) se elimină Anexa 2 din ordinul anterior emis pentru scutirea de la plata impozitului pe venit în cazul programatorilor, anexă care prezenta specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii acestei facilități fiscale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și