Decolteu barcă sau off the shoulder — sunt alte denumiri ale acestei croieli, care a avut mai multe perioade de glorie de-a lungul istoriei și a fost relansată de Brigitte Bardot în secolul trecut. În 2015 face furori atât pe stradă, cât și în colecțiile marilor designeri precum Delpozo, Balenciaga, Jenny Packham sau Marchesa, ce au dorit să-i aducă un omagiu vedetei franceze.

Ideea a fost repede preluată și de firmele low cost, care au "tăiat" partea de sus a tricourilor, bluzelor și rochiilor pentru a face din umeri adevărații protagoniști ai zilelor călduroase care vor veni.

După cinci decenii de la (re)lansarea lui, starurile actuale mizează din nou pe acest decolteu foarte feminin, cu care se afișează în diferite ocazii. Actrița americană Charlize Theron și-a promovat pe Croazetă, noua peliculă, "Mad Max: Fury Road", apărând la conferința de presă într-o ținută "all black", cu o rochie scurtă din piele, cu franjuri în partea inferioară și cu decolteu Bardot acoperit cu tul. Tânăra artistă Dakota Johnson a optat pentru această croială la un costum în două piese, negru, cu patalon și top, iar senzuala Sophia Vergara a arborat insinuantul decolteu cu o rochie albastră cu sumare inserții de dantelă neagră. Iar lista poate continua...

Pe timp de zi, acest decolteu se potrivește la bluze transparente cu imprimeuri florale sau în dungi, precum și la rochiile vaporoase, cu partea de sus fronsată pe un elastic astfel încât, dacă se dorește, să poată lăsa umerii liberi în toată splendoarea lor. Pentru toaletele de seară, decolteul Bardot este recomandat mai ales la rochii cu croială dreaptă sau mulate pe corp, în cea mai diversă gamă de combinații coloristice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și