Pavel Ţiudic, primarul din Repedea, se trezeşte cu noaptea în cap în fiecare dimineaţă pentru a ajunge la timp cu elevii la şcoală. A fost nevoit să pună mâna pe volan şi să facă pe şoferul pentru că nu a găsit om care să lucreze pe un salariu de 900 lei.

„Am trei mocrobuze şcolare şi unul dintre ele îl conduc eu. De câţiva ani fac pe şoferul. Am avut şofer, dar nu a stat pe salariul pe care îl avea. A trebuit să mă duc eu. Microbuzul şcolar pe care l-am primit merge brici. În fiecare dimineaţă fac câte o cursă. Duc copiii la şcoală şi îi şi aduc înapoi”, a explicat Pavel Ţiudic.

Primarul din Repedea spune că face pe şoferul din 2013 şi îi şi place.

Zilnic parcurge câte 14 km dus-întors. În total, la Repedea sunt transportaţi la şcoală, cu cele trei microbuze, circa 300 de copii. „Avem mai mulţi şomeri în comună decât angajaţi. Dar pe salariile astea nu vrea nimeni să vină. Mai bine preferă să plece în străinătate. Pentru a conduce un astfel de microbus, trebuie să ai atestat, licenţă, nu e chiar aşa simplu. Eu mă trezesc dimineaţa pe la 7.00 şi la opt fără zece aduc copiii la şcoală. După 12 îi duc înapoi”, a concluzionat edilul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și