Aceasta a fost formată din Hyunsu Ku, directorul Korea Business Development Center – Frankfurt și Park Lae Weon, președintele Open Bridge Consortium.

Delegația coreeană are ca obiectiv dezvoltarea unor relații de colaborare între țările partenere, la nivel de IMM-uri și urmărește crearea și dezvoltarea unor programe suport în consultanță, training, marketing, incubare pentru întreprinderile mici și mijlocii, care să întărească legăturile dintre organizațiile europene și cele sud-coreene.

În discuțiile dintre cele două părţi s-a subliniat faptul că Republica Coreea de Sud a depășit în anumite domenii Japonia și reprezintă un model de urmat. S-au analizat punctele tari și slabe ale județului Maramureș, precum și ale municipiului Baia Mare, încercând să se găsească posibilități de colaborare pe plan cultural, economic și social.

S-au propus parcuri tehnologice, parcuri de industrii creative și parcuri industriale, pentru a valorifica forța de muncă înalt calificată precum și specializată din Baia Mare.

S-au lansat discuții cu privire la oportunitățile de afaceri pentru tinerii din Baia Mare care pleacă în alte orașe din țară și străinătate și valorificarea forței de muncă calificate în domeniul metalurgiei neferoase, industriei de mașini și industriei extractive.

Discuțiile fiind purtate pe mai multe paliere, s-a concluzionat că în Republica Coreea de Sud ca și în Maramureș primează respectul față de tradiții și obiceiuri și se va marșa pe schimburile culturale și artistice în acest sens.

În vederea dezvoltării unor relații de colaborare între cele două părți, până în primăvara anului 2017 s-au perfectat întâlniri cu mediul de afaceri și mediul socio-cultural din Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și