Așadar, dacă scotoceai pe internet după o gustare delicioasă care să nu îți ocupe foarte mult timp și pe care o poți pregăti cu ingrediente la îndemână, iată cum se prepară deliciosul pandișpan cu ciocolată!
Rețetă de pandișpan cu ciocolată

Ingrediente pentru blat:
– 170 g de unt nesărat (moale, dar nu topit complet);
– 170 g de zahăr fin;
– 115 g de făină de grâu proaspăt cernută amestecată cu o linguriță de praf de copt;
– 3 ouă mari;
– 55 g de cacao;
– puțină sare.
Ingrediente pentru cremă:
– 85 g de unt nesărat la temperatura camerei;
– 185 g de zahăr pudră;
– 55 g de ciocolată neagră (sau cu lapte, după preferințe).

Preparare:

1. Încălzește cuptorul la 170 de grade Celsius, apoi pregătește două tăvi de copt. Unge-le cu ulei și lasă-le deoparte până la următorul pas.
2. Pune untul și zahărul într-un bol și amestecă bine până obții o compoziție cremoasă și deschisă la culoare. Te poți folosi de un mixer, dar poți face asta și cu ajutorul unei linguri.
3. Cerne cacaua și făina și adaugă-le într-un bol. Presară apoi și un vârf de cuțit de sare. Amestecă bine.
4. Sparge un ou într-o cană.
5. Adaugă oul și conținutul de cacao și făină peste amestecul cu unt și zahăr.
6. Adaugă cel de-al doilea ou în restul de cacao și făină, iar pe ultimul pune-l în mixul cu făină și unt. Astfel vei obține o compoziție mult mai cremoasă.
7. Pune compoziția în cele două tăvi și nivelează cu atenție cu ajutorul unui cuțit. Lasă totul la cuptor pentru 25 de minute, până când blatul va crește frumos și va avea o textură ușor elastică. Scoate tăvile din cuptor și lasă-le să se „odihnească” 10 minute, apoi scoate blaturile și așază-le pe un grătar de prăjituri, pentru a se răci complet.
8. Între timp, poți face crema, prin topierea ciocolatei la microunde sau prin tehnica bain-marie. Lasă apoi ciocolata să se răcească, dar fii atentă ca aceasta să rămână în formă lichidă. Pune untul într-un bol, alături de jumătate din cantitatea de zahăr pudră, și amestecă. Adaugă restul de zahăr și ciocolata topită și continuă să amesteci. Dacă ai impresia că glazura este prea lichidă, o poți pune puțin la frigider.
9. Pentru a asambla pandișpanul cu ciocolată, pune o lingură de glazură pe platou, apoi așază primul blat (rece) deasupra. Unge-l bine cu jumătate din compoziția cu ciocolată, cu ajutorul unui cuțit, dar ai grijă să nu depășești marginile. Adaugă apoi cel de-al doilea blat și adaugă restul de cremă deasupra.

Gata! Ai dus la capăt o rețetă simplă de pandișpan.
Așadar, ce spui? Ți-am făcut poftă să urmezi pașii de mai sus pentru a pregăti o rețetă simplă de pandișpan cu ciocolată?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet