Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 10.

Complexitate: mediu.

Ingrediente:

7-8 piersici
cateva mure
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
100 g zahar
½ baton de vanilie

Pentru aluat:

250 g faina
125 g unt
90 g zahar tos fin
1 ou
sare

Mod de preparare

1. Freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul, un praf de sare si incorporeaza faina cernuta. Framanta aluatul si da-l la rece pentru o ora. Daca aluatul este prea tare si nu-l poti framanta, adauga o lingura cu apa foarte rece.
2. Intinde-l apoi ontr-o foaie de dimensiunea tavii de copt si da din nou la frigider pentru 15 minute. inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si da tava in cuptorul incins pentru 25-35 de minute, pana aluatul a capatat o culoare aurie si a devenit crocant. Scoate si lasa sa se raceasca in forma.
3. Spala piersicile in coaja si opareste-le pentru un minut, apoi curata-le de coji si samburi. Pune jumatatile de piersica intr-un vas si toarna apa cat sa le acopere foarte bine. Adauga batonul de vanilie si presara jumatate din cantitatea de zahar. Lasa sa fiarba 2-3 minute, dar fara a se zdrobi fructele. Scoate-le cu grija si lasa-le intr-o sita.
4. Bate spuma frisca cu restul de zahar si incorporeaza branza mascarpone batuta separat. Toarna compozitia peste aluatul racit si decoreaza cu jumatati de piersica si mure proaspete. Poti servi imediat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet