TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

INGREDIENTE

Pentru tort

420 g biscui╚Ťi graham cu scor╚Ťi╚Öoar─â
110 g budinc─â de vanilie
590 ml lapte
340 ml frișcă lichidă bătută
6 banane proaspete tpiate ├«n felii sub╚Ťiri

Pentru glazur─â

220 g zah─âr pudr─â
60 ml lapte
2 linguri╚Ťe scor╚Ťi╚Öoar─â

PREPARARE

├Äntr-un bol mediu combin─â budinca instant cu laptele. Bate-le ├«mpreun─â p├ón─â se ├«ngroa╚Ö─â ╚Öi omogenizeaz─â. Las─â compozi╚Ťia s─â stea circa 5 minute. Adaug─â ╚Öi fri╚Öca, amestec─â bine ╚Öi d─â deoparte.

Pe fundul unei t─âvi pune un strat de biscui╚Ťi. Sigur va fi nevoie s─â rupi c├ó╚Ťiva ca s─â ├«ncap─â cum trebuie, nu-╚Ťi face griji dac─â se suprapun.

Toarn─â jum─âtate din crema de budinc─â peste biscui╚Ťi ╚Öi pune ╚Öi jum─âtate din cantitatea de banane feliate.

Urmeaz─â ├«nc─â un strat de biscui╚Ťi ╚Öi restul de crem─â de budinc─â ╚Öi de banane.

Pune ultimul strat de biscui╚Ťi deasupra.

├Äntr-un bol mic, freac─â ingredientele pentru glazur─â p├ón─â ob╚Ťii un rezultat omogen ╚Öi cremos. Toarn─â ├«ncet glazura peste ultimul strat de biscui╚Ťi.

Dac─â nu ├«╚Ťi place glazura de scor╚Ťi╚Öoar─â, po╚Ťi face una de cacao, pur ╚Öi simplu ├«nlocuind cele 2 linguri╚Ťe de scor╚Ťi╚Öoar─â cu 2-3 de cacao.
D─â la frigider desertul pentru cel pu╚Ťin 4 ore. Po╚Ťi s─â ├«l la╚Öi chiar ╚Öi peste noapte.

Po╚Ťi ╚Ťine tortul cel mult 3 zile de c├ónd l-ai b─âgat la frigider prima oar─â.

Citește și

loading...