Pe final de lună ianuarie, președintele Consiliului Regional al Regiunii Ivano Frankivsk, Oleksandr Sych, s-a întâlnit cu Consulul general al României la Cernăuți, Iryna-Loredana Stanculescu, fiind purtate discuții despre posibilitățile de implementare a proiectelor comune ale programelor de cooperare transfrontalieră ale Uniunii Europene și despre modalitățile de intensificare a cooperării dintre Carpați și județele României.

A fost readfus în discuție deschiderea unui punct de trecere si control de frontieră la granița ucraineană-română "Șebene (Ucraina, Regiunea Ivano Frankivsk) - Poienile de sub Munte.

„La urma urmei, având cincizeci de kilometri de frontieră comună, nu avem un punct de trecere,a frontierei. - a subliniat președintele consiliului regional Oleksandr Sych. Vă reamintim că în 21 octombrie 2019, Fundatia Ucrainenilor Hutuli di Romania organiza o intalnire între conducerea Consiliulul Regional Ivano Frankivsck, reprezentantii Consiliului Județean Maramures, a Prefecturii Maramures, a Fundatiei Ucrainenilor Hutuli din Romania, primari din judetul Maramures, Salvamont Maramures si reprezentanti din mediul privat din Poienile de sub Munte, Repedea si Ruscova, la frontiera RomanieiSebene-Poienile de Sub Munte. Vasile Popovici spunea atunci că scopul intalnirii a fost acela de efectuare a unor demersuri pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat ucraineano-romana în zona Șebene (Raionul Verhovina)-și Poienile de sub Munte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet