Trebuie reamintit faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a fost invitat în Maramureș la ”ceremonia de semnare a contractelor de la Aeroport”, fapt care nu s-a întâmplat, pentru că aceste contracte nu se semnează de către președintele CJ și de premier, ci de către ministrul Transporturilor și de directorul Aeroportului, fapt care s-a întâmplat miercuri, în București.

”Discuțiile pe care le-am purtat cu ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, aduc finanțarea și în Maramureș. Acest lucru se întâmplă după o întârziere rușionoasă și nepermisă din cauza ineficienței alianței toxice PNL-USR care conduce județul. Peste jumătate de an de zile a fost nevoie ca executivul Consiliului Județean să dea hotărârile necesare pentru ca Aeroportul Internațional ”Maramureș” să poată susține investiția pentru noul terminal și pentru sistemele de securitate. După ce au aruncat banii pe SF-uri aiuristice, după ce au plătit încă o dată, din bugetul județului, firmele de casă aservite PNL și USR, cei care acum învață administrație pe banii noștri au refăcut proiectul în formula pe care o aveau în sertar de mai bine de doi ani de zile și care a fost lăsată de fosta conducere a Consiliului Județean. Când Ionel Bogdan, președintele PNL a venit la Consiliul Județean, SF-ul pentru noul terminal era deja realizat. A pierdut, însă, doi ani de zile pentru a face un SF de trei ori mai scump, care a fost ulterior respins de consultanții Comisiei Europene și a revenit la SF-ul pe care îl avea deja în sertar”, susține deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș și vicepreședinte PSD la nivel național.

Cu o întârziere de câteva luni față de aeroporturile din Cluj, Craiova, Iași, Satu Mare, Timișoara, Tulcea, miercuri, 23 noiembrie a avut loc semnarea contractului de finanțare și pentru Aeroportul Internațional ”Maramureș” în vederea realizării noului terminal și a investiției în sistemele de securitate. Vina acestui decalaj aparține executivului Consiliului Județean, realizarea proiectului devine responsabilitatea conducerii Aeroportului. Și tot vina conducerii Consiliului Județean este postura rușinoasă în care a fost pus premierul Nicolae Ciucă, care a fost invitat în Maramureș, la un eveniment care nu a avut loc.

”Discuțiile pe care le-am purtat cu ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu în ultima lună și implicarea constantă pe care am avut-o după ce am aflat cât de întârziați sunt cei din alianța toxică PNL-USR cu această investiție aduc, în sfârșit, finanțarea pentru noul terminal al Aeroportului Maramureș și investiția în sistemele de securitate. Avem însă un singur an pentru a finalizarea proiectului și asta înseamnă găsirea unui constructor serios care să înceapă lucrarea fără a exista contestații și care să dea dovadă de rapiditate și seriozitate pentru a finaliza execuția. Și asta nu e tot! Trebuie să ne rugăm să nu plouă și vremea să fie favorabilă ca executantul să termine lucrarea în mai puțin de 12 luni și să ducă la decont ultima factură. În caz contrar, diferența de bani care rămâne neplătită va fi achitată de Județul Maramureș. Mai trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu ca cel care va câștiga lucrarea să aibă și o finanțare serioasă pentru a nu aștepta până se fac plățile pentru fiecare factură depusă, iar lucrările să fie realizate în puținele luni pe care le avem la dispoziție după ce trece perioada de contestații. Sunt multe rugăciuni pe care trebuie să le înălțăm spre Dumnezeu și toate acestea din cauza incompetenților care se află la conducerea județului. Să ne rugăm așadar să avem noroc, iar în decembrie 2023 să ducem ultima factură la decont pentru investițiile care vor fi realizate la Aeroportul Internațional ”Maramureș” cu sprijinul ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu”, a conchis deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și