𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿 𝗰𝗮 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗱𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗼𝗮𝗹𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗲𝘇𝗲 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮 𝗰𝗮̂𝘁 𝗺𝗮𝗶 𝗿𝗮𝗽𝗶𝗱 𝗻𝗼𝗶𝗹𝗲 𝗺𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗮 𝗲𝗿𝗼𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝗻𝘀𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗩𝗶𝗿𝗴𝗶𝗹 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝗰𝘂 𝗶̂𝗻 𝗴𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗿𝗮̆!

PSD pledează pentru aplicarea și completarea urgentă a măsurilor anunțate de guvern începând cu 1 februarie, nu din aprilie. Populația și economia au nevoie ACUM de soluții și de sprijin real, fără birocrație, pentru achitarea facturilor ACTUALE și a celor care vor urma. Iar acestor soluții urgente, pe termen scurt, trebuie să li se adauge cele structurale, care să rezolve cauzele acestei uriașe crize, care afectează chiar siguranța națională.

Este de neînchipuit ca factura la curent sau gaz să lase oamenii fără resursele necesare vieții de zi cu zi. Și cu atât mai puțin să-i lase în întuneric sau în frig.

Este inadmisibil ca zeci de mii de IMM dar și companii cu mii de angajați să fie aruncate-n faliment de prețurile uriașe ale electricității sau gazelor.

Este de neacceptat ca școli, spitale, instituții de stat să fie incapabile să-și achite facturile și să tragă obloanele.

Reducerea TVA la 5% pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici cu un consum lunar de până-n 300 de kwh și compensarea certificatului verde și a cogenerării reprezintă un pas necesar, dar prea mic față de gravitatea situației. Aplicarea trebuie să fie mai rapidă, de la 1 februarie și trebuie eliminate procedurile birocratice absurde, de tipul verificării tuturor facturilor.

Trebuie NEAPĂRAT introduse sancțiuni severe pentru furnizorii care refuză să aplice legea plafonării și compensării! Este imperios ca măsurile de susținere dar și de eliminare a birocrației inutile să se extindă și asupra IMM-urilor și companiilor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și