Mitingul a început la ora 12.00, iar numărul participanţilor este în permanentă creştere.

Potrivit agenţiei, aproximativ 50.000 de persoane au participat la un miting, duminică, la Liov.

La Kiev, opoziţia a estimat numărul participanţilor la manifestaţiile de duminică la 500.000 de persoane, în timp ce luni dimineaţă, mii de protestatari ai opoziţiei blocau sediul Guvernului de la Kiev, cerând demisia Administraţiei Viktor Ianukovici.

"Cerem tuturor părţilor să rezolve disensiunile pe cale paşnică", a declarat, conform AFP, Maja Kocijancic, purtătorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

"Manifestaţiile trebuie să se desfăşoare în mod paşnic", a spus purtătorul de cuvânt al şefei diplomaţiei UE.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, forţele speciale de la Kiev au dispersat un protest paşnic al studenţilor, lovind cu picioarele şi cu bastoanele în protestatari. Surse din cadrul Ministerului de Interne ucrainean au declarat că forţele speciale au acţionat la comanda Primăriei Capitalei, întrucât aceasta avea misiunea să elibereze piaţa pentru a instalarea bradului de Crăciun.

Circa 20 de deputaţi din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, intenţionează să părăsească grupul parlamentar în cursul zilei de luni, în vederea formării unui nou partid politic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și