Plenul Camerei a aprobat cererea DNA de extindere a urmăririi penale pentru Elena Udrea

Cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul "Gala Bute" pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților cu 278 voturi „pentru” și 50 „împotrivă”. În sală au fost prezenți 341 de deputați. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.


Cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, aprobată de deputați (oficial)

Cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea în dosarul "Gala Bute" a fost aprobată, luni, de Camera Deputaților. 285 de deputați au votat "pentru" aprobarea cererii, 49 au fost "împotrivă". În sală au fost prezenți 343 de parlamentari, potrivit secretarului Camerei Deputaților Niculae Mircovici.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat săptămâna trecută cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea. 20 de deputați au votat pentru aprobarea cererii, unul împotrivă, un deputat s-a abținut și un vot a fost anulat.

DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 — 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

Deputații au început votul pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

Camera Deputaților a început votul privind cererile DNA în cazul deputatului Elena Udrea referitoare la arestare și urmărire penală în dosarele Gala Bute și Microsoft.

Udrea, colegilor deputați: Vă cer să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea

"Știu că există o presiune publică asupra dumneavoastră, știu că există presiuni și de altă natură și chiar calcule politice. Ceea ce vă cer eu astăzi nu este clemență, nu este să blocați justiția, din contră, vă cer să lăsați justiția să funcționeze și în cazul Elenei Udrea. Vă cer ca Elena Udrea, dacă este acuzată de ceva, să fie anchetată, ceea ce vă cer în schimb este să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea. Vă cer să fiți puternici și să votați conform conștiinței pe care o aveți, dând Parlamentului rolul și importanța pe care această instituție ar trebui să o aibă într-un sistem democratic în care fiecare putere își exercită atribuțiile în mod legal și nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz", a declarat Elena Udrea în plenul Camerei Deputaților. Citiți declarațiile AICI.


Elena Udrea denunță decredibilizarea și slăbirea Parlamentului în fața unor "instituții de forță"

"Luni a avut loc o ședință a Comisiei parlamentare de control a SRI din care nu am aflat nimic. Mai mult, cei care trebuiau controlați, la finalul ședinței, au fost lăudați, lucru care a relevat raportul de forțe care există între reprezentanții acestei instituții și cei care ar trebui să le cenzureze activitatea. În același timp, un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, este pus la stâlpul infamiei, cu 3 cereri de începere a urmării penale, 3 cereri de arestare preventivă, dintre care una de reținere și arestare preventivă. Aștept aici execuția.", a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputaților. Citiți declarațiile AICI.

Deputații au început dezbaterea pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

În sală sunt prezenți 362 deputați, dar și Elena Udrea.

Ședința Camerei Deputaților are șase puncte pe ordinea de zi, care se referă la cererile DNA în cazul Elenei Udrea.

Primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reținerea și arestarea preventivă în dosarul Microsoft și al șaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft.

Cele șase solicitări vor fi votate distinct, iar votul va fi secret cu bile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și