Astăzi, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, a fost votat cu cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă".

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii, informează Mediafax.

Acest amendament a fost respins, marţi, în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face.

În urma votului în plen, acest amendament a trecut, însă, cu 98 de voturi "pentru" şi 77 de voturi "împotrivă".

Imediat după vot, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a solicitat o pauză de consultări. După pauza de consultări, Neacşu a cerut, în plen, verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, arătând că a constatat "cu neplăcută surprindere" că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală.

Camera Deputaţilor este cameră decizională, însă votul final pe lege a fost programat pentru ora 15.00.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a arătat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că următorul pas este acela de a înainta această lege spre promulgare preşedintelui Iohannis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și