Direcţia de Comunicare şi Relaţii publice a Camerei a făcut aceste precizări, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, menţionând că procedura pentru achiziţionarea celor 50 de autoturisme marca Dacia Duster este în curs.

"În acest moment contractul este la semnat la Dacia şi se estimează ca data de finalizare să fie 15 noiembrie", menţionează Direcţia de Comunicare şi Relaţii publice a Camerei.

Potrivit sursei citate, Camera Deputaţilor a dus la Remat, prin programul Rabla, 34 de maşini vechi, una fabricată în 1994, iar 33 în 2001.

În ceea ce priveşte calcularea preţului maşinilor, Direcţia de Comunicare şi Relaţii publice a Camerei a precizat: "Remat va da Camerei Deputaţilor 34 de vouchere în valoare de 6.500 lei noi pentru fiecare maşină, la care se adaugă preţul de la fier vechi (această sumă pentru fier vechi se întoarce la bugetul de stat, nu la Cameră). Din valoarea totală a contractului, Camera va achita din buget o sumă mai mică, rezultată în urma scăderii valorii voucherelor (valoare vouchere = 221.000 lei). Plata se va face din bugetul anului 2013".

Sursa menţionată arată, totodată, că, după semnarea contractului şi de către reprezentanţii Camerei Deputaţilor, se va publica în SEAP anunţul de atribuire, moment în care informaţia referitoare la costul total va deveni publică.

Direcţia de Comunicare şi Relaţii publice a Camerei mai arată că norma de combustibil se stabileşte după ce vin maşinile noi, care vor avea o dotare conform cerinţelor şi sunt numai pe motorină.

În luna iunie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, anunţa că la Camera Deputaţilor vor fi achiziţionate 50 de autoturisme pentru a înlocui maşinile uzate care au peste 13 ani vechime şi peste 700.000 de kilometri parcurşi, el argumentând achiziţia prin costurile ridicate de întreţinere, care ar fi mai mari, pe an, decât contravaloarea unui autoturism nou.

"Se vor face achiziţii de automobile pentru a le înlocui pe cele care au peste 13 ani şi care costă mai mult decât o maşină nouă. în fiecare an. Vor fi achiziţionate în jur de 50 de maşini", a spus atunci preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a precizat că urmează să fie înlocuite autoturismele aflate la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a liderilor grupurilor politice, a preşedinţilor de comisii, marca Daewoo Nubira şi care au peste 700.000 de kilometri parcurşi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet