Coman și-a recunoscut faptele încă de la primul termen de judecată. Magistrații au mai cerut ca fostul să plătească 3.140 de lei, reprezentând mita și 6.050 de lei cheltuieli judiciare.
Procurorul de ședință a solicitat ca Gheorghe Coman să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare și confiscarea a 3.000 de lei și o sticlă de whisky, mita pe care a primit-o deputatul.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influența pe care o avea datorită funcției pe care o avea în cadrul PC, Coman i-a solicitat directorului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău, diverse servicii și bani pentru a-l menține în funcție.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denunțătorului ca, în schimbul menținerii acestuia în funcția de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca șef al Serviciului Economic și Administrativ în cadrul instituției pe președintele executiv al organizației județene Buzău a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denunțătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajați ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Nehoiu, județul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată - administrată de un consilier al aceluiași partid”, arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.
Procurorii DNA l-au prins în flagranta pe deputat în timp ce lua mita, însă acesta a plecat cu mașina fără să oprească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și