„Am trăit un deja-vu al umilinței cetățenilor români aflați la muncă în străinătate. Am primit zeci de mesaje și imagini, în ziua votului, de la maramureșeni de-ai noștri care așteptau la cozi.

Am obligația și datoria morală, pentru toți maramureșenii, de a schimba legea alegerilor. Oamenii aceștia nu trebuie să fie buni doar atunci când trimit bani în țară. Ei trebuie sprijiniți și încurajați ca să poată vota. Îmi doresc ca acești români să se întoarcă să muncească în țara lor, pentru că avem nevoie de ei pentru a reconstrui România.

Pe asta ar trebui să ne concentrăm acum, ca și societate românească. USR a depus în Parlament, încă din primăvara anului trecut, o inițiativă legislativă care privește votul prin corespondență. Ea a fost respinsă de Senat. Vom face tot ce putem, din opoziție, pentru ca inițiativa să aibă un alt vot în Camera Deputaților.

Sper că au înțeles și parlamentarii din PSD-ALDE că este timpul să înceteze cu batjocura la adresa românilor plecați. Primul semn al acestei înțelepciuni ar fi schimbarea din funcții a ministrului de externe, Teodor Meleșcanu, și al celui de interne, Carmen Dan”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.


Biroul comunicare, cabinet deputat Vlad Emanuel Duruș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet