"Un copil de trei ani din județul Maramureș a decedat zilele trecute din cauza unei insuficiențe respiratorii, după ce a fost plimbat între mai multe spitale. Micuțul din comună Săcel a murit din cauza unei afecțiuni banale, un fapt mai puțin obișnuit în România anului 2015.

Mama copilului, Rodica D., l-a dus mai întâi la Spitalul Orășenesc din Borșa, unde nu exista un medic pediatru, micuțul fiind trimis apoi la unitatea spitalicească din Vișeu de Sus. Femeia susține că a stat acolo încă o jumătate de oră până la apariția medicului, iar după alte patru ore, copilul a făcut infarct. Pacientul a fost resuscitat, dar fără rezultat, iar între timp s-a renunțat și la ideea transportării sale la Spitalul Județean din Baia Mare, aflat oricum la 120 de kilometri distanță.

Deși autoritățile medicale s-au disculpat inițial, afirmând că stopul cardiac a survenit pe fondul agravării insuficienței respiratorii, deoarece suferința ar fi fost mult mai veche în raport cu aducerea copilului la spital, totuși ancheta derulată rapid de DSP Maramureș a dus la amendarea a trei medici", a arătat Fonta în documentul parlamentar trimis conducerii Ministerului Sănătății.

Deputatul UNPR a mai afirmat că micuțul ar fi putut fi salvat dacă posturile vacante din spitalele din Maramureș ar fi fost ocupate, tragedia respectivă fiind și o consecință a crizei de medici. În finalul interpelării, Nuțu Fonta i-a cerut ministrului Bănicioiu să declanșeze o anchetă la nivelul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care să investigheze acest caz. De asemenea, parlamentarul de Borșa l-a chestionat pe ministrul Sănătății referitor la deficitul de medici și asistenți existent în prezent în județul Maramureș, cu precădere în spitalele din Borșa și Vișeu de Sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și