A fost dezvoltat ca un instrument prin care era vizată reducerea inegalităţilor sociale, copiii fiind consideraţi o categorie vulnerabilă, cea mai expusă riscurilor sociale. În cadrul programului sunt oferite zilnic produse lactate (lapte și produse lactate precum iaurt, sana și chefir) și un produs de panificație, tuturor copiilor din şcolile gimnaziale şi grădiniţele din România.

Îngrijorat de soarta copiilor care sunt dependenţi de această masă, deputatul PMP Nuţu Fonta a adresat o întrebare Domnului Ministru Mircea Dumitru din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

„În Maramureş sunt aproximativ 55.000 de beneficiari ai acestui program. O treime dintre aceştia sunt motivaţi exclusiv de aceste produse să vină zilnic la şcoală sau grădiniţă, fiind poate singura lor masă în ziua respectivă. Cu toate acestea, în anul şcolar în curs încă nu au beneficiat de lapte şi corn”, a precizat Nuţu Fonta.

Deputatul s-a adresat oficialilor din minister motivat de faptul că în Maramureş astfel de întârzieri au fost înregistrate frecvent de-a lungul anilor, chiar dacă nu întotdeauna au fost pricinuite de autorităţile judeţene.
„Pot să vă spun din experienţa anilor anteriori că în Maramureş s-au înregistrat astfel de întârzieri şi în alţi ani. Am fost daţi ca exemplu negativ în urmă cu ceva ani ca fiind printre judeţele codaşe la aplicarea acestui program”, a mai spus deputatul.

Prin urmare, Nuţu Fonta a solicitat Ministerului să-i răspundă punctual la mai multe întrebări, respectiv care este situaţia acestui program la nivel naţional şi în mod special în Maramureş, care este data la care copiii vor primi produsele şi cine se face vinovat de această întârziere nepermis de mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet